Šťastný Nový rok

Šťastný Nový rok

december 31, 2016

Mnohí z vás sú už naladení rozlúčiť sa so starým rokom a privítať ten nový. My ešte predtým ako pozdvihneme svoje poháre a pripijime si s rodinou a priateľmi na nový rok/nové začiatky, by sme  sa s Vami radi podelili o pár významných momentov z nášho roku 2016.

Už niekoľko rokov sa Lukáš pohrával s myšlienkou piecť makarónky. Trošku sme zaspali na vavrínoch a až v roku 2015 sme sa začali  vzdelávať, čítať literatúru, pracovať na podnikateľskom pláne a zisťovať si potrebné náležitosti. Začiatkom roka 2016 sme si teda povedali: "poďme  do toho"! 

Prvým krokom bolo celému našemu projektu vymyslieť názov. 

Po neúspešných vlastných návrhoch, sme sa nakoniec zverili do rúk profesionálov z Double Atelieru. Tým nám odpadla jedna starosť a mohli sme sa venovať niečomu inému.

11. februára sme založili s. r. o. a začali sme hľadať priestory. Nakoniec sme našli priestor na Stavebnej fakulte STU. Bolo ho však potrebné kompletne zrekonštruovať.

V marci sme sa stretli s Marekom z Double Atelieru, aby nám predstavil meno a dizajn Gallé. Boli sme nadšení, pretože celý dizajn, logo a názov vystihuje hlavného cukrára Lukáša. 

Števo z S6K architekti nam navrhol priestor priam dokonale. 
A mohli sme sa pustiť do rekonštrukcie. Tá trvala trošku dlhšie ako sme čakali. 
Koncom júla bol priestor hotový! Priložili sme aj my ruku k dielu a začali sme s čistiacimi prácami. Vďaka Vám milá rodinka a priatelia nám to išlo rýchlejšie a bolo nám veselšie!
Vďaka Edovi máme tie najlepšie stroje, ale dostať ich tam bola fuška.
Všetko bolo nachystané, priestory vyčistené,stroje vyskúšane avšak stále nie a nie schvalené.
Postupne sme začali zdolavať byrokratické prekážky a 2. 11. sme konečne dostali posledné tlačivo, schválené! Aké symbolické pre spoločnosť založenú 11. 2. :).
 
 

Rok 2016 bol pre nás rok plný výziev, zmien a skúšok trpezlivosti. Bol to nielen rok, kedy vzniklo Gallé, ale vznikli aj nové priateľstvá, nadväzovali sme nové spolupráce a partnerstvá. Podarilo sa nám v tak krátkom čase, zúčastniť na dvoch festivaloch -- Káva, čaj, čokoláda a Urban Market, kde sme oslovili a získali nových priaznivcov našich makaróniek. 

Ešte sme ani poriadne nezačali a už sme rozšírili náš predajný sortiment. Pri výrobe makaróniek používame najlepšie suroviny a preto sme sa rozhodli, niektoré z nich ponúknuť aj Vám. Prvé úspechy zaznamenali naše lieskové oriešky z oblasti Piemonte.
V decembri ste mali možnosť ich spolu s makarónkami nielen ochutnať ale aj zakúpiť v skvelej predajni Sklizeno. V novom roku plánujeme ďalšie dobroty :) 
 
Priateľstvo a láska ku káve (ako aj jej potreba pri pečení) prispeli k tomu, že Gallé stálo pri zrode novej jedinečnej kávovej značky Cold Lab, ktorá sa venuje príprave kávy a cascary studenou metódou.
 
Milá rodinka, milí priatelia, kamárati, milí naši ochutnávači, priaznivci, partneri, zákazníci, ďakujeme Vám z celého srdca za všetku pomoc, podporu a priazeň! Bez Vás by Gallé nebolo a nemalo by to zmysel!
Prajeme Vám priatelia úspešný nový rok, nech ste hlavne zdraví, šťastní, spokojní a ľúbení!  

 

Tešíme sa na Vás v novom roku :).

 

P. S. Od 14. 1. 2017 nás nájdete každú sobotu v Starej Tržnici :)!

Lukáš a Dominika

 



Pridajte komentár